Bisættelse
Bisættelse - Skal du have hjælp til en bisættelse?
Bisættelse i Næstved – Hos bedemand Pernille Wolder, vejleder og hjælper vi med at tilrettelægge unikke og personlige bisættelser.
I forbindelse med en bisættelse, er der rigtig mange praktiske opgaver. Ud over valg af kiste, kistepynt, urne, salmer m.v., er der også kontakten til de forskellige aktører.
Det kan være kontakten til div. myndigheder, sygehuset, krematoriet, præsten, graveren, stenhuggeren, blomsterhandleren og aviserne, eller til det sted, hvor et evt. traktementet ønskes afholdt.
Vi hjælper med organisering og koordinering af hele bisættelsen. Samtidig støtter vi de pårørende fra start til slut, gennem hele processen.
Lad os hjælpe med at arrangere en unik og personlig bisættelse.
Ring døgnet rundt
Vi ringer dig også gerne op
Bisættelse eller Begravelse – hvad er forskellen?
Forskellen på en bisættelse (kremering) eller begravelse (jordfæstning) er egentlig måden, hvorpå kisten med afdøde håndteres, efter den valgte ceremoni.
Ved en bisættelse afsluttes ceremonien normalt ved, at de pårørende bærer kisten hen til rustvognen, der herefter transporteres til krematoriet. Ved en begravelse afsluttes ceremonien med, at kisten bæres hen til udvalgte gravsted på kirkegården og nedsænkes i jorden.
Man kan også vælge en urne bisættelse, som er et alternativ til den traditionelle bisættelse, hvor ceremonien foregår omkring kisten. Ved en urne bisættelse, er afdøde kremeret og lagt i urnen. Det er så urnen, som står smukt pyntet med blomster i kirken under ceremonien.

Hvad koster en bisættelse?
Prisen på en bisættelse koster i gennemsnit kr. 15.000-25.000 og opefter. Enhver bisættelse er unik og afhænger af individuelle ønsker. Derfor er prisen på en bisættelse aldrig den samme.
Prisen kan nemlig variere betydeligt, afhængigt af flere faktorer. Den afhænger bl.a. af, hvor bisættelsen rent geografisk finder sted, valget af kiste, urne, blomster, gravsten samt andre individuelle præferencer.
I forbindelse med en samtale, udarbejder vi altid et skriftligt prisoverslag på bisættelsen, der omfatter det individuelle forløb ud fra de ønskede valg og omstændigheder.
Vi gør ligeledes tydeligt opmærksom på, hvad prisen omfatter samt hvilke omkostninger, der ikke indgår, som en del af vores pris.
Vi har udarbejdet nogle forskellige priseksempler og viser hele vores prisliste. Det er også muligt at se vores udvalg samt priser på kister og urner.
Begravelseshjælp – Vi hjælper med at ansøge
Det er muligt at søge tilskud til en bisættelse i form af begravelseshjælp.
Hvis afdøde var folkeregisteret i Danmark ved dødsfaldet, kan man søge om begravelseshjælp.
Standardbeløbet på den offentlige begravelseshjælp er på 1.050 kroner, hvis afdøde er født før 1. april 1957. Er man født efter denne dato, er det udelukkende boets formue, der afgør summen.
Forhøjet begravelseshjælp er på 12.100 kroner (beløb i 2023).
Vi sørger for at ansøge om begravelseshjælp.
Læs mere om begravelseshjælp på Borger.dk.
Borgerlig bisættelse – Hvad er en borgerlig bisættelse?
En borgerlig bisættelse (også kaldt en borgerlig begravelse), er bisættelse af en person, der ikke var medlem af folkekirken.
Det er en bisættelse (eller begravelse), som foregår uden deltagelse af en præst, hvor kirken ikke anvendes, som ramme om ceremonien.
Det kan være, hvor urnen f.eks. nedsættes på en skovbegravelsesplads, bliver spredt som askespredning over havet m.v.
Uanset afdødes tilhørsforhold til folkekirken, har man ret til at blive begravet eller få sin aske nedsat på folkekirkens kirkegårde eller få urnen anbragt i et særligt urnerum (kolumbarium).
Hvordan foregår en borgerlig bisættelse?
En borgerlig ceremoni er individuel. I Danmark er der ingen bestemte regler for, hvor og hvordan ceremonien må foregå.
I princippet kan den foregå alle steder, men som regel afholdes den i et kapel eller i hjemmet, på hospitalet, hospice, plejehjemmet m.v.
Det eneste krav er, at den afholdes, som det man kalder sømmelig og at den ikke forstyrre den offentlige orden.
Det er de pårørende, der bestemmer indholdet, om der evt. skal synges sange m.v.
Vi er her som bedemand behjælpelige som ceremonileder og tovholder. Det kan eks. være, hvis der skal holdes en mindetale, som de pårørende ikke selv ønsker at holde.
Der er også mange, der vælger, at ceremonien blot skal være en stille afsked, hvor man samles omkring kisten.
Vi hjælper og vejleder med forslag til en god ramme for ceremonien og aftaler, hvor meget vi som bedemænd skal stå for.
LÆS mere om borgerlige bisættelser på Danske bedemænds hjemmeside.
Afsked med omtanke - Lad os hjælpe med bisættelsen
Vi har stor erfaring i planlægning og afholdelse af unikke bisættelser, så den sidste afsked bliver et smukt minde.
Lad derfor bedemand Pernille Wolder i Næstved, hjælpe med de praktiske opgaver i forbindelse med bisættelse, fra start til slut.
Som en ekstra sikkerhed, er vi medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd og er uddannede eksaminerede bedemænd. Dette er jeres garanti for, at få seriøs hjælp og vejledning og at vi udfører vores arbejde faglig korrekt.
LÆS også mere om selv FORLØBET, efter man har mistet en af sine kære.
Du er altid velkommen til at kontakte os – så vi kan hjælpe dig på tlf. 5577 0020
Hvis du har brug for hjælp til kunne rumme sorgen, så kan du f.eks. prøve at kontakte Sorglinjen:
www.sorgcenter.dk