Forløbet

Vi har mistet – hvad gør vi nu?

Efter et dødsfald er der mange praktiske opgaver og det kan virke overvældende og uoverskueligt.

Kontakt os derfor hurtigst muligt, så vi kan hjælpe med overblikket og holde styr på de praktiske opgaver for jer – fra start til slut.

Er afdøde død i eget hjem, skal I selv kontakte egen læge/lægevagt, så der kan blive skrevet en dødsattest. Hvis der er tvivl om, hvordan og hvorfor dødsfaldet er sket, skal politiet kontaktes. Hvis afdøde er på sygehus, hospice eller plejehjem, vil personalet sørge for, at dødsattesten bliver skrevet.

Kontakt Os

Medlem af Danske Bedemænd

Ring døgnet rundt

Vi ringer dig også gerne op

Ring eller skriv til os – bedemanden svarer altid

Når jeg skal hjælpe dig, vil det oftest starte med en telefonisk eller digital kontakt, hvor du beder om min assistance. Her aftaler vi, hvor og hvornår vi skal mødes til en samtale.

Samtalen kan foregå i en af vores forretninger i en rolig ramme, men jeg kommer også gerne hjem til dig.

Der er mange ting, du skal tage stilling til ved samtalen og som du derefter, trygt kan overlade til mig.

Forløbet

Personlig samtale – bedemanden skriver ned

Ved samtalen snakker vi forløbet igennem og laver en aftale for hvad der skal ske.
Udover at give mig oplysninger om afdøde og jer, skal I bl.a. tage stilling til:

 • Bisættelse (kisten kremeres) eller begravelse (kisten sænkes i jorden)
 • Hvor og hvornår ønsker I bisættelsen / begravelsen
 • Kiste (og urne)
 • Tøj, smykker m.v.
 • Når afdøde skal lægges i kiste
 • Gravsted m.v.
 • Blomster
 • Annonce
 • Gravsten
 • Mindesamvær
 • Andet – f.eks. specielle ønsker

Jeg skriver alle aftaler ned til jer, hvor også priser på det aftalte fremgår. Der kan være enkelte priser, som jeg ikke kan oplyse præcist (det kan f.eks. være ved specielle ønsker vedr. blomster m.v.) og vi kan efterfølgende aftale ændringer, der påvirker prisen.

Planlægningen – bedemanden holder styr på opgaverne

Efter vores samtale er jeg i gang med planlægningen. Jeg kontakter f.eks. præst, graver, sygehus, kordegn, blomsterhandler, stenhugger m.fl. Herefter giver jeg besked, når der er aftaler på plads og følger løbende op.

I skal måske tale med præsten og der kan være andre opgaver, som I selv ønsker at klare.

Afdøde skal lægges i kiste og køres i kapel. Det kan være fra eget hjem, plejehjem, hospice eller sygehus. Til samtalen har vi bl.a. aftalt, om I ønsker at se afdøde i kisten, om vi skal ”synge ud” efter gammel tradition, eller om der være andre ønsker.

Jeg tager mig af det administrative. Jeg anmelder bl.a. dødsfaldet til begravelsesmyndigheden og sørger for at ansøge om begravelseshjælp m.v. Alt sammen noget vi har talt om og aftalt ved samtalen.

Højtideligheden – bedemanden har overblikket

Den højtidelighed, som vi sammen har fundet rammerne for, skal nu holdes. Hvad enten det er en bisættelse eller begravelse fra en kirke eller et kapel, eller en borgerlig handling, vil det være kisten og afskeden med afdøde, der er i centrum.

I kirken/kapellet leder præsten jer igennem højtideligheden og der vil være tale, bøn og sange, som I sammen har valgt.

Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, kan man afholde en borgerlig handling. Dvs. at I selv står for hele ceremonien i f.eks. kapellet.

Vi hjælper med vejledning og forslag til en god ramme for en ceremoni. Vi aftaler forud, hvor meget bedemanden skal deltage og stå for.

Den allersidste afsked tages enten ved kisten i kirke/kapel, ved graven eller ved rustvognen.

Efter højtideligheden har I måske inviteret gæsterne til mindesamvær.

Lige meget hvilken højtidelighed det er, er I garanteret, at bedemanden er til stede, er behjælpelig, har overblik og kan være en ekstra støtte i den svære stund.

Hvad så nu? - Bedemanden runder af

Efter bisættelsen går der lidt tid, inden urnen er klar til nedsættelse. I afventer måske også en gravsten. Herefter er det tid til urnenedsættelse, som aftales med kirkegården el. lign.

I vil modtage en regning fra os, for den aftale, vi har indgået ved samtalen i starten af forløbet, evt. med de rettelser, som vi sammen har aftalt undervejs.

Der kan være begravelsesomkostninger, hvor I modtager regning direkte, som f.eks. fra restaurant, kirkegård. Der kan ligeledes være andre ting, I selv har betalt undervejs. Dette vil også være noget, vi har aftalt og skrevet ned til samtalen.

Efter forløbet, kan du også have spørgsmål som presser sig på. Det kan være vedr. henvendelse fra skifteretten, Udbetaling Danmark m.fl.

Du er altid velkommen til at kontakte os – så vi kan hjælpe dig på tlf. 5577 0020

Kontakt Os

Hvis du har brug for hjælp til kunne rumme sorgen, så kan du f.eks. prøve at kontakte Sorglinjen:
www.sorgcenter.dk

Hvad siger vores familier?

En god oplevelse, trods situationen. Meget sød og hjælpsom og delagende, tak for det.

Jette

Pernille er super sød empatisk og fantastisk at snakke med. Havde en god og tryg følelse i maven da vi gik. Hun er helt klart 10 stjerner værd.

Cirkeline

Jeg vil give min allerstørste anbefaling til Pernille. Hun har fuldstændig forstået vores ønsker og været så professionel, varm og nærværende gennem hele forkøbet. Vi har følt os så trygge hos Pernille.

Lisette

Jeg kan kun anbefale Bedemand Pernille Wolder, alt går stille og roligt.

Ingrid

Vi er alle så taknemmelige for at det blev jer, der straks sagde ja til at hjælpe os i forbindelse med vores mors død og bisættelse. Det var jo ikke noget vi havde prøvet før, måske nok tænkt over, men alligevel følte os uforberedte på. Fra første gang jeg snakkede med dig i telefonen, Pernille, gav du mig ro og jeg fik stor tillid til at du og Michael, var de rigtige til at hjælpe os. Det kan jeg ikke takke nok for... Det har været så fint og rigtigt hele vejen igennem, og jeg anbefaler jer til ALLE !  At vi så oven i fik lov til at opleve den smukkeste, smukkeste sang i kirken af dig Pernille, det vil jeg aldrig glemme. Så TUSIND TUSIND tak for det hele.

Birgit

Pernille er meget professionel i sit arbejde og forstår at "trække" sig tilbage de rigtige steder og give plads for de pårørende.

Flemming

Kendte til bedemanden via mit arbejde og kunne mærke at bedemanden var meget rolig og meget profesionel i sit arbejde. Har fået utolig god støtte og vejledning igennem hele forløbet. Vil klart anbefale hende til andre og vil selv benytte hende til min sidste vilje.

Ann

Vi takker for rigtig god behandling ❤

Connie

Pernille har været en super støtte i denne svære tid, har haft overblikket, informeret os undervejes men har også forberedt os på de ting som kommer i fremtiden, tak for din måde at være på, og din omsorg.

Linda

Der er ikke en finger at sætte på arrangementet.

Ole

Vi har kun MEGET stor ros til Pernille Wolder.
Hele forløbet fra første samtale til den afsluttende bisættelse kunne ikke være udført på bedre vis.

Lisbeth

Igennem hele forløbet fra vi mistede vores Mor i eget hjem til selve dagen for begravelsen har Pernille Wolder ført os igennem de svære dage på en empatisk, respektfuld og professionel måde. Pernille har vores varmeste anbefaling.

Jesper

Hurtig kontakt og høj pålidelighed. God information undervejs.

Niels

Tak for din hjælp i forbindelse med vores mors død og bisættelse.
Vi har været trygge og i gode hænder med meget empati og hjælpsomhed. TAK

Annie

Vi føler os yderst trygge i alt, hvad der er aftalt og udført i forbindelse med både vores far og mors dødsfald indenfor ca 6 mdr.
Det har været meget professionelt og nærværende for alle de nærmeste i familien.
Vi kan på det varmeste anbefale Pernille Wolder.

Bente

Vi har følt os utroligt godt og varmt behandlet. Det er sårbart allerede at skulle mødes med et fremmed menneske dagen efter en nærtståendes dødsfald, og det betyder hele verden at blive mødt med varme og respekt. Pernille var god til at læse os; både vores personligheder og humor, og vores ønsker i forbindelse med bisættelsen og det videre forløb.
En varm tak til Pernille for at få os godt igennem hele forløbet.

Matilde

Særdeles fin og kompetent behandling med alt.

Marianne

Pernille er utrolig behagelig og informerende. Samtidig udviser hun stor medfølelse og empati.
Hun får den største anbefaling fra mig🙏🏻❤️

Sabina

Jeg har ikke den store erfaring med bedemænd, men har været meget tilfreds med Pernille Wolder. Hun leverer en meget tryg og fin kombination af professionalisme og menneskelighed. Og det er jo, hvad der er brug for, når lige har mistet sin lillesøster. Så kæmpe tak til Pernille .

Anne

Kæreste Pernille,
Vi har jo desværre prøvet dette et par gange før, men aldrig har vi fået så omsorgsfuld og professionel og varm behandling, som du kom os i møde med. Vi var trygge fra start til slut og vi er et hundrede procent tilfredse og meget taknemmelige :)

Heidii

Vi har været ovenud tilfredse med Pernilles arbejde i forbindelse med vores mors død og bisættelse. Vi blev vejledt meget professionelt.
Vi sætter stor pris på Pernilles måde at være på. Dygtig og medfølende.
TAK

Jan

Tusind tak for en personlig hjælp og service. det er vi meget glade for.

Marianne

Super god og behagelig behandling.
Dejlig afslappet og professionel samtale.
Omsorgsfuld kontakt til os pårørende.

Bente

Pernille bestrider en helt enorm fin balance mellem menneskelig empati og professionel service i en tid hvor alt er kaos og svært at være i. Bedste anbefalinger herfra.

Sandra

Jeg har været meget tilfreds med forløbet og bisættelsen blev lige, som jeg gerne ville have det.
Det var en god dag og et smukt punktum.

Karen

Af hjertet TAK – for at hjælpe og rådgive os i denne svære situation.
OG for den skønne solosang.

Dilek Dorrit

Tak for en god dag

Kurt

Det har helt klart været en god oplevelse med bedemand Pernille.
Vi kan klart anbefale hende – hun er sød – medmenneskelig – og helt nede på jorden.
Og så holder hun alt hvad hun har lovet. Den bedste bedemand vi har haft med at gøre.

Annie

En rolig og god oplevelse.
Svar på vores spørgsmål, oplysning om alt, hjælp til valg af kiste, urne og blomster.
Pernille var meget sød og deltagende.

Inger Nora

Bedemand Pernille Volder har min varmeste anbefaling.
Vi blev lige fra første møde mødt med en omsorg og venlighed, som man har brug for når man mister en nær slægtning.
Pernille har indfriet alle vores ønsker til fulde og mere til i forbindelse med min mors bortgang og begravelse.
Så 1000 tak til Pernille Volder og hendes mand.

Pia

Pernille er bare fantastisk. Meget lyttende, empatisk og generelt bare en fantastisk bedemand.
Forløbet kunne ikke være bedre.

Susanne

Det har været et trygt, omsorgsfuldt og MEGET professionelt.
Du gjorde det meget personligt.
Tusind tak. Vores mor fik den fineste sidste rejse.
Knus Henrik, Gitte, Mette og Helle

Helle

Pernille har været fantastisk til at informere mig flere gange i forløbet, hvilket har været rigtigt rart. Ligeledes er vi blev mødt med en ro, varme og dyb medfølelse. Vi er blevet guidet igennem, hvilket også har været rigtigt rart. Pernille har været nem at komme i kontakt med, svare hurtigt tilbage også på mail. I kirken var det ligeledes rart at mærke hun var der, hjalp med at dele samlebøger ud, det varmede at se.

Jeg anbefaler med glæde Pernille Wolder

Mari-Ann

Vi var meget tilfredse med dit arbejde. Vi syntes du mødte os med respekt og forståelse for vores ønsker.
Du er god til at finde ud af vores behov og ønsker og opfylde dem.

Anna

Har været ovenud tilfreds med hele forløbet. Slappede af og var tryg under hele forløbet. Alt foregik som ønsket.

Lene

Meget kompetent og omsorgsfuld, både for de pårørende og den afdøde.

John

Pernille stod klar til at støtte os fra første opkald og lyttede til de ønsker vi havde og guidede os igennem processen på en fin fin måde. Afskeden med vores mand og far kunne ikke have været håndterer bedre. Tusind tak Pernille

Charlotte

Meget kompetent og professionelt arbejde. Meget venlig og imødekommende. Empatisk.

Flemming

Alt var så fint som det kunne være, tusind tak!

Mette

Super empatisk forløb, vi kan absolut anbefale Pernille.

Irene

Hele vejen igennem god hjælp og vejledning.
Kærligt og empatisk når man er i sit livs sværeste stund.
Stor tak

Susanne

”Hvor heldig havde jeg lov til at være, da Pernille Wolder viste sig at være bedemand, ceremonileder, og forsanger i én og samme person, så tusind tak for det. Uden hende var den borgerlige ceremoni i kapellet ikke blevet så smuk, som den blev.”

Inger Marie

Herfra skal kun lyde de bedste anbefalinger.
vi er yderst tilfredse med Penilles måde at klare tingene på.

Steen

”Jeg kan varmt anbefale Pernille som bedemand. Hun var sød, smilende, hjælpsom, professionel og fuld af empati ved min mors død/bisættelse.
Det hele forløb uden problemer og det var en smuk oplevelse i en svær tid.
En stor TAK til Pernille.”

Mimi

”Hele forløbet var præget af respekt og stor empati. Vi var trygge og blev godt informeret af Pernille, som gav sig tid til at lytte og vejlede.
Det var en stor hjælp, at kunne overlade alt det praktiske til bedemanden.”

Christian

Alt blev håndteret med ro og værdighed – tak for hjælpen

Kirsten

“Tak for god service og medfølelse. jeg vil klart anbefale dig til andre"

Heidi

”Alt gik som vi ønskede.

Stor tak til Pernille, som tog sig af alt på en sød og venlig måde”

Stefan

”Vi var meget tilfredse. Der var god service og alle aftaler blev overholdt.
Pernille leverede et rart og professionelt stykke arbejde.
Vi vil helt klart anbefale dig.”

Morten

Tak for en god måde at tage afsked med et familie medlem.

Anders

Har været yderst tilfreds med alt arbejdet vedr. Min fars bisættelse.
Høj faglighed og god service.

 

Vicky